07.08.2019

Kompanija Yellow Wood Partners kupuje brend Dr. Scholl’s™

Boston, Masačusets, SAD / Leverkuzen, Nemačka, 22. jul 2019. – Kompanije Yellow Wood Partners i Bayer objavile su danas da je kompanija Yellow Wood Partners sklopila konačni sporazum za kupovinu poslovanja Dr. Scholl’s™ od kompanije Bayer po ceni od 585 miliona američkih dolara.

Dr. Scholl’s™ je legendarni, jedinstveni brend koji je postao sinonim za negu stopala. Brend za sobom ima tradiciju dugu više od 110 godina, sa neprikosnovenom reputacijom u kategoriji nege stopala i zauzima 1. mesto po prodaji u najprivlačnijim segmentima – pravi lider u svojoj kategoriji. Brend Dr. Scholl’s™ generisao je prodaju u vrednosti od 234 miliona američkih dolara tokom 2018. godine. Akvizicijom brenda Dr. Scholl’s™, kompanija Yellow Wood Partners kreiraće samostalnu kompaniju u kojoj planira ulaganja u svim aspektima poslovanja sa ciljem podsticanja razvoja i profitabilnosti brenda, čime će se obezbediti vrednost za sve učesnike. Prodaja omogućava kompaniji Bayer da se fokusira na razvoj svojih ključnih brendova koji se prodaju bez recepta.

„Tim kompanije Yellow Wood sa uzbuđenjem iščekuje da preuzme legendarni brend Dr. Scholl’s™”, izjavila je Dana Šmalc u ime kompanije Yellow Wood Partners. „Dr. Scholl’s™ predstavlja vodeći brend u kategoriji nege stopala i prepoznajemo sjajan potencijal za njegov razvoj u postojećim i drugim prodajnim kanalima.”

„Smatramo da smo pronašli odgovarajućeg partnera u kompaniji Yellow Wood Partners za nastavak ulaganja i razvoj brenda Dr. Scholl’s™”, izjavio je Heiko Šiper, član Upravnog odbora kompanije Bayer i direktor divizije Consumer Health. „Od kada je kompanija Bayer kupila brend Dr. Scholl’s™ krajem 2014. godine, ostvarili smo napredak u domenu obnove brenda i razvoja zanimljive linije inovativnih proizvoda. Željno iščekujemo da vidimo kako će se ovaj brend dalje razvijati u vlasništvu kompanije Yellow Wood Partners”.

Kompanija Yellow Wood Partners preuzima prava na proizvode za brend Dr. Scholl’s™ u Severnoj, Srednjoj i Južnoj Americi, kao i oko 30 specijalizovanih odeljenja brenda u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi, uključujući prodaju i marketing, istraživanje i razvoj i druga odeljenja. Očekuje se da se transakcija obavi u četvrtom kvartalu 2019. godine, kada budu ispunjeni uobičajeni uslovi kupoprodaje, uključujući i odobrenje antimonopolskih agencija.

Kompanija Citi i Sawaya Partners bila je finansijski savetnik kompanije Bayer, dok je kompanija Covington & Burling pružila pravno savetovanje. Kompanija Fried Frank bila je pravni savetnik kompanije Yellow Wood.

O kompaniji Yellow Wood Partners


Yellow Wood Partners je privatna investiciona kompanija sa sedištem u Bostonu, koja ulaže isključivo u potrošačku industriju tržišta srednje veličine. Kompanija teži da obavi akviziciju brendiranih potrošačkih proizvoda širom raznovrsnih kanala, uključujući kanale za proizvode za masovnu potrošnju, lekove, hranu, specijalizovane proizvode, klupsku trgovinu i e-trgovinu. Uspeh kompanije Yellow Wood u podsticanju razvoja i operativne efikasnosti zasniva se na kombinaciji stručnog znanja o ulaganju i komplementarnih veština u domenu marketinga, prodaje, finansija, operacija i međunarodnih odnosa kojima raspolaže tim, koji su zaslužni za osnivanje snažnog partnerstva sa upravnim timovima portfolijskih kompanija. Za više informacija posetite www.yellowwoodpartners.com.

O kompaniji Bayer

Kompanija Bayer je globalna kompanija čija je osnovna delatnost u oblastima Life Science nauka : u oblastima brige o zdravlju i poljoprivrede. Njeni proizvodi i usluge osmišljeni su da pomognu ljudima i poboljšaju njihov kvalitet života. U isto vreme, cilj Grupe je da kroz inovaciju stvori novu vrednost, omogući rast i mogućnost ostvarivanja profita. Bayer je  posvećen principima održivog razvoja, a kao korportivan građanin i svojim društvenim i etičkim odgovornostima. U 2018. fiskalnoj godini, Grupa je imala oko 117,000 zaposlenih i promet od 39,6 milijardi evra. Kapitalna ulaganja iznosila su 2,6 milijardi evra, troškovi istraživanja i razvoja 5,2 milijardi evra.  Za više informacija, posetite www.bayer.com.

Saopštenja o razvoju poslovanja u budućnosti

Ova objava može da sadrži saopštenja o razvoju poslovanja u budućnosti na osnovu naših sadašnjih pretpostavki i prognoza koje je obavilo rukovodstvo Bayer Grupe ili podgrupe. Različiti poznati i nepoznati rizici, neizvesnosti i drugi faktori mogu da dovedu do materijalnih razlika između stvarnih budućih rezultata, finansijske situacije, razvoja ili učinka kompanije, i procena koje su ovde date. Ti faktori uključuju one o kojima se govori u Bayerovim javnim izveštajima koji su dostupni na Bayerovom vebsajtu www.bayer.com. Kompanija ne preuzima bilo kakvu odgovornost da ažurira ta saopštenja o razvoju poslovanja u budućnosti ili da ih uskladi sa budućim događajima ili razvojem.