Bezbednost hrane

Naše inicijative i proizvodi u poljoprivredi imaju za cilj da doprinesu rešavanju jednog od najvećih izazova današnjnice, a to je bezbednost hrane. Svake sekunde, svetska populacija uveća se za još tri osobe, a predviđa se da će do 2025. godine na planeti živeti skoro 10 milijardi ljudi. Zato želimo da pomognemo i osiguramo snadbevanje dovoljnim količinama hrane, sada i u budućnosti. Postizanje ovog cilja neraskidivo je povezano sa konceptom održive poljoprivrede.

Naš zadatak je da podržimo poljoprivrednike u naporima da povećaju prinose, istovremeno brinući o zaštiti životne sredine i poboljšanju kvaliteta života poljoprivrednika i njihovih porodica.

Količina obradivog zemljišta po glavi stanovnika nastaviće da se smanjuje u budućnosti, zato je izazov koji stoji pred nama definisan naporom da se proizvodi više hrane na postojećim, prostorno ograničenim poljoprivrednim površinama. Zbog toga se u ovakvim slučajevima primenjuju naša hibridna semena, naše hibridne sorte pirinča,uljane repice, a u budućnosti biće još viši prinosi pšenice i više prihoda sa iste površine zemljišta. Naše poboljšane, visokokvalitetne hibridne sorte imaju veću vitalnost i daju optimalne prinose, čak i kada u tlu ima premalo ili previše vode, ili se u zemlji nalazi premalo hranljivih materija.

Povećanje produktivnosti malih poljoprivrednih proizvođača

Mala poljoprivredna gazdinstva su veoma važan faktor za obezbeđivanje hrane za čitav svet. Ona proizvode više od 80% hrane u zemljama u razvoju. Želimo da pomognemo malim poljoprivrednim proizvođačima u cilju povećanja njihove produktivnosti. Takođe, širimo naše prisustvo u Africi i Aziji i trudimo se da ponudimo adekvatna rešenja koja su prilagođena potrebama lokalnih poljoprivrednika. Na primer, obezbeđujemo poboljšane sorte semena i nudimo neophodne obuke, kao što su zaštita životne okoline i bezbednost proizvoda.

Izazovi održive poljoprivrede

Nema života bez zemljišta


Održiva poljoprivredna praksa za cilj ima dostupnost bogatih, hranljivih i pristupačnih namirnica. Ona štiti životnu sredinu, promoviše razvoj u ruralnim područjima i poboljšava kvalitet života poljoprivrednika. Ipak, savremena održiva poljoprivreda ne može da ponudi univerzalna rešenja koja odgovaraju svima. Potrebna je kooridinisana saradnja između javnog i privatnog sektora za uvođenje poljoprivrednih mera za svako tržište ponaosob.