Pacijenti u fokusu: Istraživanjima do napretka u medicini

Bayer je jedina globalna kompanija koja istovremeno istražuje trendove u oblasti zdravlja ljudi, životinja i biljaka. Od svetski poznatih farmaceutskih proizvoda do visoko-tehnoloških platformi, od inovativnih dijagnostičkih tehnologija do veterinarske medicine - Bayer ostvaruje kulturu inovacija prelazeći nacionalne granice i granice oblasti istraživanja.

Oblasti istraživanja u kompaniji Bayer

Pharmaceuticals

Naša divizija Pharmaceuticals usredsređena je na traženje medicinskih rešenja za najčešća oboljenja u oblastima kardiovaskularnih bolesti, onkologije, ginekologije, oftalmologije i hematologije. U 2017. godini, postigli smo naš cilj da deset novih molekula pređe iz faze istraživanja u predklinički razvoj.

Consumer Health

U diviziji Consumer Health, fokusirani smo na razvoj novih proizvoda i rešenja koji se kupuju bez recepta, kao i na poboljšanje zdravlja u oblastima ublažavanja bolova, dermatologije, dodataka ishrani, digestivnog zdravlja, umanjenja simptoma alergija i prehlada, kao i u oblasti nege stopala i zaštite od zračenja sunca.

Fokusirani smo na razvoj proizvoda koji su usklađeni sa potrebama kupaca. Naše inovacije idu od novih formulacija proizvoda i ambalaže, do tehnoloških aplikacija i medicinskih uređaja.

Animal Health

U našoj poslovnoj jedinici Animal Health,usredsreðeni smo na istraživanje i razvoj preparata protiv parazita, antibiotika, lekova za tretman neinfektivnih oboljenja i neantibiotskih alternativnih preparata za tretman zaraznih bolesti kod životinja.

Težimo da poboljšamo zdravlje i blagostanje kućnih ljubimaca i domaćih životinja kroz inovacije koje uključuju i digitalna rešenja.

Poslovna jedinica Animal Health takođe stremi tzv. univerzalnom zdravstvenom konceptu. Nudimo proizvode koji brinu o zdravlju životinja istovremeno smanjujući rizik od prenosa bolesti na ljude; bolesti koje izazivaju patogeni organizmi, poput endoparazita kod mačaka i pasa ili ektoparazita, pogotovo buva i krpelja.