Istraživanja u Bayeru

Inovacije su kamen temeljac našeg poslovanja Naukom do boljeg i kvalitetnijeg života i osnovni su princip naše poslovne strategije. Sve naše poslovne aktivnosti utemeljene su u ogromnim istraživačkim i razvojnim ulaganjima. Njih prate i inovacije u poslovnom modelu, proizvodnim procesima i uslugama.

Našim inovativnim rešenjima, odgovaramo na globalne izazove u dve ključne oblasti: oblasti zdravstvene zaštite i oblasti bezbedne proizvodnje dovoljnih količina hrane. Ovde je akcenat stavljen na tri ključna elementa - izvrsnost u istraživanjima i razvoju, primenu revolucionarnih tehnologija i open innovation koncept.

Izvrsnot u istraživanjima i razvoju

Uspeh naše kompanije zasnovan je na izvrsnosti u istraživanjima i razvoju. Stručnost, znanje i veštine naših zaposlenih jedan su od naših najdragocenijih resursa. Razvijamo nove molekule i tehnologije u oblastima medicine i moderne poljoprivrede kroz kontinuirano ulaganje u istraživačke i razvojne projekte.

U 2017. godini, čak 4.5 milijardi evra uloženo je u istraživanje i razvoj. Naša mreža istraživačkih centara zapošljava preko 14. 000 naučnika.