Crop Science

Naš cilj je da obezbedimo dovoljne količine hrane za ljude i životinje; vlakna i obnovljive izvore za rastuću populaciju na ograničenom raspoloživom zemljištu. Ovo je upravo jedan od ciljeva divizije Crop Science, koja se bavi zaštitom bilja, proizvodnjom semena i digitalnim aplikacijama.

Naša divizija Crop Science usklađena je sa dugoročnim trendovima na poljoprivrednim tržištima. Naš cilj je da pomognemo u oblikovanju budućnosti poljoprivredne industrije inovativnim rešenjima koja omogućavaju proizvodnju dovoljnih količina kvalitetne hrane, hrane za životinje i obnovljivih sirovina za sve veću svetsku populaciju, uprkos ograničenoj količini dostupnog obradivog zemljišta.

Želimo da doprinesmo bezbednosti hrane globalno, primenom ekološki prihvatljivog i održivog povećanja poljoprivredne produktivnosti. Naša inovacijska snaga usmerena je da koristi, kako našim kupcima, tako i društvu u celini, kako bi bila izvor našeg dugoročnog rasta. Strategija divizije Crop Science izgrađena je na tri stuba: liderstvu u inovacijama, zadovoljenju potreba korisnika i promociji održivih poljoprivrednih praksi.

Inovacije u poljoprivredi

Da bismo uspešno išli putem inovacija i razvili holistička rešenja, nastojali smo da nadogradimo našu ekspertizu u integraciji tehnologije semena hemijskom i biološkom zaštitom useva. Pri tome, neprekidno podržavamo naše kupce poboljšanim i inovativnim rešenjima koja su prilagođena specifičnim lokalnim zahtevima. Inovativne tehnologije se sve više primenjuju u istraživanjima i razvoju, kako bi se poboljšao portfolio proizvoda. Ovde spadaju primeri novih tehnologija oplemenjivanja, u cilju poboljšanja prinosa ili tehnoloških rešenja za sakupljanje, obradu i analizu obimnih istraživačkih i razvojnih podataka, kao osnove za brži i maksimalno usmeren razvoj ka klijentima.

CropScience

Potrošači u fokusu

Još jedan važan deo naše strategije je usmerenost na krajnjeg korisnika, koja je povezana sa kontinuiranom optimizacijom proizvodnje. Cilj nam je da ponudimo klijentima integrisana rešenja za najvažnije useve. Kao odgovor na sve veću digitalizaciju poljoprivrede, planiramo da razvijemo sopstvenu digitalnu platformu i specifične baze podataka u oblasti digitalne poljoprivrede, kako bismo poljoprivrednicima mogli da ponudimo prilagođena i održiva poljoprivredna rešenja za poboljšanje njihovih prinosa. Takođe, nastojimo da podržimo i male poljoprivrednike u zemljama u razvoju i rastućim ekonomijama, posebno prilagođenim i održivim rešenjima koja pomažu optimizaciji poljoprivrednih metoda proizvodnje i poboljšanju životnog standarda.

CropScience

Posvećeni smo održivoj poljoprivredi

U skladu sa našom posvećenošću održivoj poljoprivredi, promovišemo i poboljšavamo odgovarajuće prakse u proizvodnji kroz neprekidno širenje uspešnih partnerstava u lancu ishrane. U ovim projektima, Crop Science, zajedno sa svim učesnicima u procesu proizvodnje hrane, ima za cilj očuvanje održivosti i povećanje prinosa uz zadovoljenje kriterijuma kvaliteta u lancu ishrane. Preko Bayerove inicijative ForwardFarming, sarađujemo sa poljoprivrednicima, kako bismo razvili i promovisali inovativna rešenja za odgovarajuće useve i kako bismo omogućili održivu poljoprivredu. Naš plan je da do kraja 2018. godine, razvijemo modele poznatije kao Forward Farms na svim bitnim poljoprivrednim tržištima.

Više informacija o proizvodima divizije Crop Science možete pronaći na sajtu https://www.cropscience.bayer.rs/proizvodi-zastita-bilja.aspx