11 Juli 2017

Bayer ulaže 92 miliona evra u proizvodnju sektora Animal health

Program proširenja lokacije u Kilu, Nemačka, do 2021. godine

Leverkuzen/Kil, 3. juli 2017. – Bayer nastoji da ostvari dodatni rast svog poslovanja u domenu zaštite zdravlja životinja, sektora Animal Health. Kompanija planira da do 2021. godine uloži oko 92 miliona evra u dalji razvoj proizvodne lokacije u Kilu, gde se proizvode neki od najvažnijih proizvoda za globalno tržište. Cilj je da se naročito ojača već rastuće poslovanje u segmentu kućnih ljubimaca.

Naročito, sve veća tražnja za ogrlicama protiv buva i krpelja zahteva dodatna ulaganja u nove proizvodne pogone i linije za punjenje i pakovanje. Druga tačka fokusa jeste širenje proizvodnje pipeta sa tečnom zaštitom od parazita za kućne ljubimce.  U druge tečne proizvode, kao i optimiziranje proizvodnje pilula za kućne ljubimce i domaće životinje biće uloženi milioni. Pored toga, Bayer će uložiti u nadogradnju infrastrukture proizvodne lokacije.

“Kil je daleko najvažnija proizvodna lokacija za naše poslovanje u domenu zaštite zdravlja životinja“, rekao je dr Dirk Ehle, Rukovodilac Bayer-ove jedinice Animal Health. “Ovde proizvodimo oko 60 odsto naših proizvoda, koji se prodaju širom sveta. Kao strateška proizvodna lokacija za pipete i ogrlice protiv buva i krpelja, Kil značajno doprinosi uspehu naše poslovne jedinice. Očekujemo značajan rast u budućnosti, naročito za naše ogrlice. Pored toga, želimo da pripremimo Kil za zahteve buduće proizvodnje naših proizvoda u razvoju. Na taj način, ova lokacija će biti optimalno pozicionirana u srednjoročnom i dugoročnom periodu.”

Ukupna prodaja sektora Animal Health iznosila je oko 1,5 milijardi evra u 2016. godini. Drugi proizvodni pogoni se nalaze u SAD, Južnoj Koreji, Kini, Vijetnamu, Brazilu, Meksiku i Novom Zelandu.

Bayer: Nauka za bolji život

Kompanija Bayer je globalna kompanija čija je osnovna delatnost u oblastima Life Science nauka : u oblastima brige o zdravlju i poljoprivrede. Njeni proizvodi i usluge osmišljeni su da pomognu ljudima i poboljšaju njihov kvalitet života. U isto vreme, cilj Grupe je da stvori vrednost kroz inovaciju, rast i veliku mogućnost ostvarivanja zarade. Bayer je  posvećen principima održivog razvoja, a kao korportivan građanin i svojim društvenim i etičkim odgovornostima. U 2016. fiskalnoj godini, Grupa je imala oko 115.200 zaposlenih i promet od 46,8 milijardi evra. Kapitalna ulaganja iznosila su 2,6 milijardi evra, troškovi istraživanja i razvoja 4,7 milijardi evra. Ovi iznosi uključuju one za poslovanje sa visoko-tehnološkim polimerima, a koje je dana 6. oktobra 2015. godine na berzi bilo listirano kao nezavisna kompanija pod nazivom Covestro. Za više informacija, posetite www.bayer.com.

Saopštenja o razvoju poslovanja u budućnosti

Ova objava može da sadrži saopštenja o razvoju poslovanja u budućnosti na osnovu naših sadašnjih pretpostavki i prognoza koje je obavilo rukovodstvo Bayer Grupe ili pod-grupe. Različiti poznati i nepoznati rizici, neizvesnosti i drugi faktoru mogu da dovedu do materijalnih razlika između stvarnih budućih rezultata, finansijske situacije, razvoja ili učinka kompanije i procena koje su ovde date. Ti faktori uključuju one o kojima se govori u Bayer-ovim javnim izveštajima koji su dostupni na Bayer-ovom vebsajtu www.bayer.com. Kompanija ne preuzima bilo kakvu odgovornost da ažurira ta saopštenja o razvoju poslovanja u budućnosti ili da ih uskladi sa budućim događajima ili razvojima.