Profil i organizacija

Nazivi | Cifre | Činjenice

Bayer je kompanija posvećena inovaciji u ključnim delatnostima kao što su briga o zdravlju i poljoprivreda. Bayer poseduje više od 150 godina dugu tradiciju. Kompanija svojim inovativnim proizvodima doprinosi pronalaženju rešenja za neke od najznačajnijih izazova našeg vremena. Svetska populacija, koja brojčano narasta i stari, zahteva poboljšanu medicinsku negu i odgovarajuće snabdevanje hranom. Bayer unapređuje kvalitet života ljudi radeći na prevenciji, ublažavanju i lečenju bolesti. Bayer pouzdanim snabdevanjem visoko kvalitetnom hranom za ljude i životinje, kao i sirovinama na biljnoj bazi, doprinosi održivom razvoju svetske privrede i društva.

Kompanija Bayer razvija molekularnu tehnologiju koja primenu nalazi u inovativnim proizvodima i rešenjima razvijenim u cilju poboljšanja brige o zdravlju. Naše aktivnosti u oblasti istraživanja i razvoja temelje se na dubokom razumevanju biohemijskih procesa u živim organizmima.

Naš cilj je da postignemo i zadržimo vodeću poziciju na našim tržištima, kroz stvarnu vrednost svoje ponude klijentima, interesnim grupama i zaposlenima. Strategija kompanije Bayer osmišljena je da pruži doprinos u rešavanju gorućih izazova sa kojima se suočava čovečanstvo.

Posvećeni smo održivom razvoju i prihvatamo društvenu i etičku odgovornost kao korporativni građanin, dok u isto vreme uvažavamo interese svih uključenih strana. Zaposlenima, koji u sebi nose posvećenost inovaciji, pružena je mogućnost za intenzivan razvoj karijere u kompaniji Bayer.

Fokus na nauku o životu - poslovanje

Nakon ekonomskog i pravnog odvajanja naše Material Science podgrupe, koja sada  posluje pod nazivom Covestro*, Bayer je započeo preusmeravanje svog uspešnog razvoja isključivo u pravcu Life Science poslovanja.

Bayer Life Science poslovne operacije zauzimaju vodeće pozicije na rastućim tržištima inovacijama i čine jaku, atraktivnu i balansiranu paletu proizvoda otpornih na promene u tražnji i potencijalne rizike.

Prethodna poslovna struktura, koja je obuhvatala strateško rukovodstvo odgovorno za upravljanje kompanijom i operativnim grupama, zamenjena je integrisanom organizacijom pod okriljem jednog snažnog brenda - Bayer. Poslovanje kompanije organizovano je u tri divizije - Pharmaceuticals, Consumer Health i Crop Science sa Animal Health poslovnom jedinicom.

Poslovanje je podržano od stane korporativnih funkcija - Bayer Business Services i servisne kompanije Currenta, dok je kompanija Technology Services integrisana u Bayer AG.

Organizacija