Politički stavovi

Društvena prihvaćenost tehnologija i proizvoda

Blagostanje društva usko je povezano sa mogućnošću za razvoj i upotrebu novih tehnologija. Bayer ima poverenja u naučna istraživanja koja utvrđuju rizike i prednosti tehnologija i proizvoda. U Bayerovom je interesu da pruži sigurna rešenja za probleme današnjice, ali i sutrašnjice.

Bayer značajno doprinosi prevladavanju globalnih izazova svojim inovativnim tehnologijama i visokokvalitetnim materijalima. Na primer, cilj projekta „Dream Production“ (Proizvodnja snova) je upotreba plina CO2 kao sirovine. Na pozadinskoj slici nalaze se Bayerov istraživač dr Tomas Ernst Miler (dr. Thomas Ernst Müller) (levo) i prof. Valter Lajtner (prof. Walter Leitner) sa RWTH univerziteta u Ahe

Međutim, ulaganje u tehnologiju i proizvodna postrojenja mogu trajati decenijama i koštati milione, ako ne i milijarde. Stabilni okviri koji omogućavaju  planiranje u takvim vremenskim okvirima zato su za Bayer od ključne važnosti. To zahteva široko i opšte prihvatanje sigurnih novih tehnologija unutar društava.

Retko ko se žali na medicinske proizvode stvorene uz pomoć biotehnologije ali, prednosti korišćenja zelene biotehnologije u fabrikama tek moraju biti prihvaćene u evropskim društvima. Evropa još odbija uvoz proizvoda napravljenih zelenom biotehnologijom koji su uobičajeni u ostatku sveta. Ljudi su takođe skeptični prema nanotehnologiji koja se uspešno koristi u elektronici, alternativnoj energiji i medicini. Detaljno se istražuju potencijalni rizici po zdravlje. U proizvodnji hrane, zaštita useva čini značajan doprinos smanjenju gladi u svetu i poboljšanju kvaliteta hrane.

Saznajte više o nanotehnologiji